Veel gestelde vragen over everystep

We hebben hieronder de meest gestelde vragen over de everystep reisverzekering op een rij gezet. Klik op de vraag voor het antwoord. Staat jouw vraag er niet tussen, dan kun je contact opnemen met het Service Team via 020 592 9185 of info@everystep.com.

Algemeen

Wie is everystep?

everystep is opgericht door een aantal mensen met een passie voor reizen en ontwikkelt diensten die reizen leuker en makkelijker maken. Samen met Allianz Global Assistance heeft everystep een nieuwe en innovatieve reisverzekering ontwikkeld. Daarnaast is het mogelijk om via het everystep platform waardevolle reistips te delen met vrienden en familie.

Hoe kan ik gebruik maken van de everystep Reisverzekering?

Je kunt gebruik maken van de everystep Reisverzekering door een gratis account aan te maken op www.everystep.com. In jouw everystep account kun je je gratis aanmelden voor de reisverzekering. Door dit te doen geef je aan gebruik te willen maken van de dekking die de verzekering biedt op het moment dat je gaat reizen. Na acceptatie door Allianz Global Assistance kun je deze dekking automatisch of handmatig per reis (laten) starten, stoppen of wijzigen.

Waarom zou ik kiezen voor een everystep Reisverzekering?

De everystep Reisverzekering is de ultieme combinatie van een kortlopende en doorlopende reisverzekering. Je betaalt een premie per dag dat je reist, maar je betaalt per jaar nooit meer dan je zou betalen voor een doorlopende reisverzekering. De verzekering start automatisch als je de Nederlandse grens passeert en stopt vanzelf bij terugkomst. Je betaalt dus alleen voor de periode dat je daadwerkelijk op reis bent. Zo heb je nergens meer omkijken naar en betaal je nooit teveel.

Hoe werkt de everystep Reisverzekering?

Met de everystep Reisverzekering ben je automatisch verzekerd als je op reis bent. Via www.everystep.com maak je een account aan en meld je je aan voor de verzekering. Je kiest een dekking die je standaard wilt gebruiken en geeft aan met welke gezinsleden je normaal gesproken reist. De gekozen dekking en meereizende gezinsleden vormen je standaard dekking. Na acceptatie door Allianz Global Assistance kun je gebruik maken van de everystep Reisverzekering.

Op het moment dat je op reis gaat en de Nederlandse grens over bent gegaan, gaat de dekking van de verzekering in. Je kunt de dekking automatisch of handmatig (laten) starten, stoppen of wijzigen.

Automatisch starten:

Je kunt de dekking bij iedere nieuwe reis automatisch laten starten en stoppen met de everystep app. Als je de grens overgaat ontvang je een sms-bericht met de bevestiging dat de standaard dekking is gestart. Vanaf dat moment heb je 3 uur de tijd om, via de app, de standaard dekking voor die reis aan te passen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je gaat skiën en dat mee wilt verzekeren. Of je gaat een keer op reis zonder partner of kinderen. Geef je geen verandering door, dan gaan we uit van het standaard dekkingsprofiel.

Handmatig starten:

Je kunt de dekking ook handmatig (laten) starten. Dit kan via de everystep app, de website www.everystep.com of telefonisch via het Service Team op 020 592 9185.
Je moet dit wel doen voordat je op vakantie gaat.

Het stoppen van de dekking gaat automatisch als je gebruik maakt van de everystep app. Anders stopt de dekking op de einddatum die je vooraf hebt aangegeven.

De verzekering gaat in als ik de Nederlandse grens overga en stopt vanzelf als ik terugkom. Maar wat als ik tijdens mijn reis naar meerdere landen ga en dus meerdere grenzen passeer?

De everystep Reisverzekering gaat in op het moment dat je Nederlandse grens passeert en stopt vanzelf als je weer terugkomt in Nederland. Je kunt in de tussentijd dus zoveel landen bezoeken als je wilt, met een maximum van zestig aaneengesloten reisdagen.

Is de verzekering ook geldig als ik in Nederland op vakantie ga en dus geen grenzen passeer?

De verzekering is ook geldig tijdens een vakantie in Nederland. Je moet dan wel voorafgaand aan de reis handmatig je reis aan ons doorgeven. Je kunt de dekking starten via de everystep app op je telefoon, via de website www.everystep.com of telefonisch via het Service Team op 020 592 9185.

Geldt de verzekering per persoon? Of kan ik op één verzekering meerdere personen verzekeren?

Je kunt op de everystep Reisverzekering meerdere gezinsleden verzekeren. Deze gezinsleden zijn ook verzekerd als ze individueel op vakantie gaan. Zij moeten dan wel zelf de dekking op de verzekering (laten) starten en stoppen. Dit kan via de everystep app, de website www.everystep.com of telefonisch via het Service Team op 020 592 9185.

Hoe wordt de dekking gestart? Heb ik een internetverbinding nodig om de dekking te starten?

Je kunt de dekking automatisch (laten) starten of handmatig starten. Voor het automatisch laten starten van de dekking moet je de everystep app op je telefoon geïnstalleerd hebben en je telefoon aan hebben staan. Je hebt hiervoor geen internetverbinding nodig. Je ontvangt een sms-bericht zodra de dekking is gestart.

Het handmatig starten van de dekking moet je doen voordat je op reis gaat. Dit kan via je account op de website www.everystep.com , de everystep app of telefonisch via het Service Team op 020 592 9185.

Heb ik altijd een smartphone nodig?

Nee, je hebt alleen een smartphone nodig als je de dekking van je everystep reisverzekering automatisch wilt starten en stoppen. Je kunt de dekking ook handmatig starten via je everystep account op de website www.everystep.com of telefonisch via ons Service Team op 020 592 9185.

Is de everystep mobiele app beschikbaar voor elke smartphone?

Nee, de everystep applicatie is alleen beschikbaar voor Android en iOS. Heb je een mobiele telefoon met een ander besturingssysteem, dan kun je de dekking van je verzekering (laten) starten, wijzigen of stoppen via je account op www.everystep.com of telefonisch via het Service Team op 020 592 9185.

Hoe kan ik een schade melden?

De snelste manier om schade te melden is door het invullen van het online schadeformulier . Je krijgt dan uiterlijk op de 5e werkdag een inhoudelijke reactie. Je kunt het schadeformulier ook schriftelijk bij ons indienen via de post. In dat geval krijg je uiterlijk op de 10e werkdag een inhoudelijke reactie.

Kunnen jullie mij altijd en overal volgen?

Omdat de verzekering ingaat op het moment dat je de grens passeert, weten wij waar je je bevindt. Met deze gegevens doen wij niets. Wij houden ons bij het verzamelen, verkrijgen en gebruiken van persoonlijke gegevens aan de richtlijnen van het College Bescherming Persoonsgegevens.

Hoe veilig zijn mijn gegevens? En worden deze niet gedeeld?

Je geeft ons je gegevens, als je de verzekering aanvraagt en tijdens het uitvoeren van de verzekering. Die gegevens gebruiken wij om de verzekering te accepteren, uit te voeren en voor marketingactiviteiten. Wij delen je gegevens niet met derden.

Wat zijn travel alerts?

Met de travel alerts wordt je onderweg op de hoogte gehouden van de situatie en veiligheid op jouw reisbestemming. Gebeurt er iets op jouw vakantiebestemming, dan ontvang je relevante travel alerts op je mobiele telefoon. Je kunt deze travel alerts zelf aan- of uitzetten.

Hoe deel ik reiservaringen met vrienden?

Met een everystep account kun je samen met jouw vrienden reiservaringen en –tips uitwisselen. Via everystep laat je je vrienden zien waar je geweest bent, waar je naartoe gaat of nog heen wilt gaan. Vervolgens kun je deze bestemmingen en de tips die je hebt met elkaar delen. Ook kun je reisverslagen, foto’s en reviews toevoegen. Zo haal je het optimale uit al je reizen.

Premie

Hoe wordt mijn premie bepaald?

De premie wordt per dag berekend en is afhankelijk van de gekozen dekking, de regio waarin je reist en het aantal gezinsleden die reizen. Je betaalt een premie per dag dat je reist en we houden bij hoeveel je al betaald hebt. We vergelijken het totaal dat je betaald hebt, met het totaal dat je zou betalen als je een doorlopende reisverzekering zou hebben. Is dat maximum bereikt, dan betaal je geen premie meer, maar ben je natuurlijk nog wel goed verzekerd als je op reis gaat. Zo betaal je dus nooit teveel.

Wat kosten de verschillende dekkingen?

Je betaalt een premie voor elke dag die je op vakantie bent. De premie is afhankelijk van de gekozen dekking:

 • Essential: Vanaf €1,- per dag die je reist
 • Relaxed: Vanaf € 1,64 per dag die je reist
 • Adventure: Vanaf € 2,84 per dag die je reist
 • Zero Worry: Vanaf € 2,96 per dag die je reist

Als ik heel veel reis, ben ik dan duurder uit met een everystep Reisverzekering?

Nee, als je veel reist dan betaal je voor de everystep Reisverzekering nooit meer dan dat je voor een doorlopende reisverzekering zou betalen. Je bent dus nooit duurder uit.

Hoe betaal ik de everystep Reisverzekering? Moet ik de verzekering jaarlijks betalen of betaal ik na elke reis?

Je betaalt de everystep Reisverzekering via automatische incasso. Na elke reis berekenen we hoeveel premie je moet betalen en sturen je daarvan een overzicht per mail. De verschuldigde premie incasseren via automatische incasso.

Is er jongerenkorting van toepassing?

Nee, voor de everystep Reisverzekering geldt geen jongerenkorting.

Is er een minimumpremie van toepassing?

Nee, de laagste premie is € 1,- per dag, exclusief assurantiebelasting.

Dekking

Waarvoor ben ik standaard verzekerd? En wat kan ik aanvullend verzekeren?

De everystep Reisverzekering bestaat standaard uit SOS hulpverlening. Je bent daarmee verzekerd voor de noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten als je te maken krijgt met een ongeval, levensgevaarlijke ziekte of overlijden. Dit geldt ook als je familie in de 1e of 2e graad iets overkomt. Ook is de bagage standaard verzekerd. Daarnaast kun je de verzekering uitbreiden met een dekking voor ongevallen, medische kosten, en bijzondere sporten. Kies je voor de meest uitgebreide variant, dan ben je ook verzekerd van juridische hulp.

Welke dekkingsvarianten zijn er?

Essential

De Essential dekking is een basis reisverzekering met SOS hulpverlening tijdens de reis. Je bent verzekerd voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten als je te maken krijgt met een ongeval, levensgevaarlijke ziekte of overlijden. Ook als een eerste- of tweedegraads familielid dit overkomt. Ook is met deze dekking bagage verzekerd.

Relaxed

De Relaxed variant is een uitbreiding op de Essential dekking. Bovenop de zekerheid van SOS hulpverlening heb je recht op een vergoeding voor eventuele ongevallen, medische kosten in het buitenland en het zoekraken of beschadigen van jouw bagage.

Adventure

Favoriet is de uitgebreide Adventure reisverzekering. Houd je van actieve vakanties? Dan is deze verzekering ideaal. Hierbij ben je verzekerd voor SOS hulpverlening, ongevallen, medische kosten en het zoekraken of beschadigen van bagage. Bovendien ben je gedekt voor ongevallen door de uitoefening van bijzondere sporten. Je hoeft je ook geen zorgen te maken om jouw persoonlijke sportuitrusting, die is gelijk meeverzekerd.

Zero Worry

Met de Zero Worry reisverzekering ga je onbezorgd en optimaal verzekerd op reis. Je bent voor vrijwel alle gebeurtenissen goed verzekerd. Bij Zero Worry krijg je ook een vergoeding voor rechtsbijstand als dat nodig is. Dit is handig als je juridische hulp nodig hebt in het buitenland, bijvoorbeeld als je betrokken raakt bij een auto-ongeval. Verder is deze dekking compleet met SOS hulpverlening, ongevallen, medische kosten, zoekgeraakte of beschadigde bagage en bijzondere sporten.

Ben ik ook verzekerd als ik ga werken tijdens mijn reis?

Je bent alleen verzekerd als je tijdens je vakantie licht vrijwilligerswerk doet. Overige werkzaamheden zijn niet verzekerd. Voor een definitie van ‘licht vrijwilligerswerk’, kun je contact opnemen met het Service Team op 020 592 9185.

Ben ik verzekerd voor (bijzondere) sporten tijdens mijn reis?

Je bent alleen verzekerd voor bijzondere sporten als je dekking ‘Adventure’ of ‘Zero Worry’ hebt afgesloten. Ook je sportuitrusting is met deze dekkingen verzekerd. Recreatief duiken, langlaufen, schaatsen en sledetochten zijn standaard verzekerd. Hiervoor hoef je geen extra dekking af te sluiten.

Biedt de verzekering standaard werelddekking?

Via de everystep app zien we dat je op reis bent. De app geeft aan ons door in welke regio je reist. We onderscheiden 3 regio’s:

 • Regio 1: Europa
 • Regio 2: Europa + Azië
 • Regio 3: Wereld

Let op, er is geen dekking in gebieden waar een (burger)oorlog of gewapend conflict heerst (molest).

Moet ik een aparte annuleringsverzekering afsluiten?

Ja, een annuleringsverzekering is geen onderdeel van de everystep Reisverzekering. Deze verzekering moet je dus apart afsluiten. Je kunt een annuleringsverzekering eenvoudig afsluiten via de website van Allianz Global Assistance.

Wanneer ik de verzekering voor mijn gezin afsluit, geldt dan voor alle personen dezelfde dekking?

Ja, de standaard dekking geldt voor alle gezinsleden. Je kunt de dekking en het aantal meereizende gezinsleden per reis aanpassen via de everystep app.

Wanneer ik een gezinsdekking afsluit, kan er dan afzonderlijk van elkaar gereisd worden?

Ja, het is mogelijk om afzonderlijk van elkaar te reizen. Wel moet in dat geval door elke persoon de dekking automatisch of handmatig gestart en gestopt worden.

Wanneer start en eindigt mijn dekking?

De dekking start automatisch zodra je de Nederlandse grens passeert of bent geland in het buitenland. Je ontvangt een sms-bericht waarin de start van de dekking wordt bevestigd. De dekking eindigt automatisch wanneer je terugkomt in Nederland.

Als je de dekking handmatig wilt (laten) starten en stoppen, dan kan dit in je everystep account via de website www.everystep.com of telefonisch via het Service Team op 020 592 9185. Dit moet je voor je vakantie doen.

Hoe start en stop ik mijn dekking?

Op het moment dat je op reis gaat en de Nederlandse grens over bent gegaan, gaat de dekking van de verzekering in. Je kunt de dekking automatisch of handmatig (laten) starten, stoppen of wijzigen.

Automatisch starten:

Je kunt de dekking bij iedere nieuwe reis automatisch laten starten en stoppen met de everystep app. Als je de grens overgaat ontvang je een sms-bericht met de bevestiging dat de standaard dekking is gestart. Vanaf dat moment heb je 3 uur de tijd om, via de app, de standaard dekking voor die reis aan te passen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je gaat skiën en dat mee wilt verzekeren. Of je gaat een keer op reis zonder partner of kinderen. Geef je geen verandering door, dan gaan we uit van het standaard dekkingsprofiel.

Handmatig starten:

Je kunt de dekking ook handmatig (laten) starten. Dit kan op via de everystep app, de website www.everystep.com of telefonisch via het Service Team op 020 592 9185.
Je moet dit wel doen voordat je op vakantie gaat.

Het stoppen van de dekking gaat automatisch als je gebruik maakt van de everystep app. Anders stopt de dekking op de einddatum die je vooraf hebt aangegeven.

Wat is de looptijd van de verzekering?

De everystep Reisverzekering kent geen looptijd, zoals een kortlopende of doorlopende reisverzekering. Je meldt je aan voor de verzekering en daarmee geef je aan gebruik te willen maken van de dekking zodra je reist. Omdat we berekenen of je niet meer betaalt dan dat je voor een doorlopende reisverzekering zou betalen, houden we gedurende 12 maanden (vanaf het moment dat je reist) bij hoeveel premie je betaalt. Na 12 maanden wordt de opgebouwde premie weer op € 0,- gezet. Ga je weer op reis, dan start er een nieuwe periode van 12 maanden.

Wordt mijn verzekering automatisch na 12 maanden verlengd?

Nee, de verzekering wordt niet automatisch verlengd. Je betaalt alleen voor de verzekering op het moment dat je op reis bent. Omdat we berekenen of je niet meer betaalt dan dat je voor een doorlopende reisverzekering zou betalen, houden we gedurende 12 maanden (vanaf het moment dat je reist) bij hoeveel premie je betaalt. Na 12 maanden wordt de opgebouwde premie weer op € 0,- gezet. Ga je weer op reis, dan start er een nieuwe periode van 12 maanden.

Tot welke leeftijd zijn kinderen op de polis van de ouders verzekerd?

Kinderen tot 27 jaar zijn meeverzekerd op de polis van de ouders

Ik sluit de verzekering vandaag af, wanneer gaat de dekking in?

De verzekering is direct actief nadat je je hebt aangemeld, tenzij je bij de aanmelding een melding hebt gekregen dat de aanvraag ter acceptie naar ons is gestuurd. De dekking start pas als je op reis gaat.

Afsluiten

Hoe kan ik de verzekering afsluiten?
Het afsluiten van de everystep Reisverzekering doe je door een gratis account te maken op www.everystep.com . Door je aan te melden geef je aan gebruik te willen maken van de dekking van de everystep Reisverzekering. Na acceptatie door Allianz Global Assistance kun je de dekking op de everystep Reisverzekering automatisch of handmatig per reis (laten) starten, stoppen en wijzigen:

Automatisch

 • Via de everystep app op je mobiele telefoon.

Handmatig

 • Via de website van everystep of via de everystep applicatie op Facebook.
 • Door het telefonisch aan ons Service Team door te geven op 020 5929185.

Krijg ik een pas als ik de verzekering afsluit?
Nee, je krijgt geen pas als je de verzekering afsluit. In de everystep app kun je altijd jouw gekozen standaard dekkingsprofiel zien.
Kan ik verzekering nog afsluiten als ik al op reis ben?
Nee, voorafgaand aan de reis moet je de verzekering afsluiten. Je kunt de dekking automatisch of handmatig per reis (laten) starten, stoppen of wijzigen. In de Productvoorwaarden kun je alle bijbehorende regels en richtlijnen nalezen. Bekijk hiervoor onder andere artikel 5. Starten, stoppen en wijzigen van de dekking.
Geef ik een automatische machtiging af bij het afsluiten van de verzekering?
Bij het aanmelden voor deze verzekering ga je akkoord met automatisch incasso. De premie wordt na afloop van je reis geïncasseerd. Bij een lange vakantie kunnen we ook tussentijds een gedeelte van de premie incasseren. Lukt het incasso niet dan zetten wij de verzekering stop. Je krijgt hier bericht van. Ook bij storneren blijft de verplichting tot betalen bestaan.
Is er ook een aanvraagformulier?
Nee, er is geen aanvraagformulier voor de everystep Reisverzekering.
Zit er een maximum reisduur aan mijn verzekering? Kan ik dan ter plaatse een nieuwe verzekering afsluiten?

Verzekerd zijn reizen van maximaal zestig aaneengesloten dagen. Je kunt ter plaatse geen nieuwe verzekering afsluiten.

Is de verzekering alleen af te sluiten als je in Nederland woont? Of ook als ik in België of Duitsland woon?

Je kunt de everystep Reisverzekering alleen afsluiten als je in Nederland woont. Dat houdt in dat je tijdens de looptijd van de verzekering(en):

 • ingeschreven staat in een Nederlands Bevolkingsregister;
 • daadwerkelijk in Nederland woont.

Betaal ik ook assurantiebelasting en afsluitkosten?

Je betaalt wel assurantiebelasting, maar geen afsluitkosten.

Wijzigen / opzeggen

Kan ik mijn dekking wijzigen voor en tijdens mijn reis?
Ja, het is mogelijk om de dekking te wijzigen voorafgaand of tijdens de reis. Je kunt hiervoor gebruiken maken van de everystep app of je everystep account op www.everystep.com. Je kunt je dekking ook telefonisch wijzigen. Neem hiervoor contact op met ons Service Team via 020 592 9185.
Als ik mijn dekking wil wijzigen op reis, heb ik dan een internetverbinding nodig?
Als je de dekking wilt wijzigen via de everystep app of de website www.everystep.com heb je een internetverbinding nodig. Als je geen toegang hebt tot internet kun je wijzigingen ook telefonisch doorgeven aan ons Service Team via 020 592 9185.
Hoe en waar geef ik aan dat ik mijn dekking wil wijzigen?
Je kunt je dekking op verschillende manieren wijzigen. Je kunt hiervoor gebruik maken van de everystep app of je everystep account op www.everystep.com. Je kunt je dekking ook telefonisch wijzigen. Hiervoor kun je contact opnemen met ons Service Team via 0202 592 9185.
Hoe kan ik de verzekering opzeggen?
Je kunt de verzekering op elk gewenst moment stopzetten. Dit kun je doen via je everystep account of telefonisch via ons Service Team op 020 592 9185.
Worden er mutatiekosten berekend in geval van wijzigingen?
Nee, omdat alles digitaal gaat worden er geen mutatiekosten in rekening gebracht.

Contact

Hoe kan ik jullie bereiken in geval van nood?
In geval van nood kun je contact opnemen met onze alarmcentrale. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via +31 (0)20 592 9186.
Waar kan ik terecht voor vragen, wijzigingen of klachten?
Voor vragen over de everystep Reisverzekering en schades
Tel. nr. +31 (0)20 592 9185
E-mail info@everystep.com
Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:00-18:00 uur en zaterdag van 09:00-17:00 uur.